Vad kan man dricka under graviditeten?

Du kan dricka i stort sett som vanligt när du är gravid. Fast om som vanligt betyder en massa alkohol är det dags att tänka om. Fostret kan skadas av de skadliga ämnen som finns i alkoholhaltiga drycker. Om du tar ett glas vin kanske det inte spelar någon roll. Men problemet är att ingen vet hur mycket som är för mycket.

I och med att du inte kan veta med säkerhet var gränsen går för ditt foster är det bäst att inte dricka alkohol under 9 månader. Det kan kännas lite tråkigt när det blir fest men är det väl värt med tanke på att du skyddar ditt barns hälsa och utveckling.

Vad kan du dricka som gravid?

Du kan dricka vatten, mjölk, te och faktiskt också kaffe. Kaffet kan diskuteras eftersom det är stimulerande. Om du redan nu tycker att det är lite svårt att sova på nätterna är det bäst att låta bli denna dryck mot slutet av dagen. En till två koppar om dagen ska inte innebära någon risk.

Du kan förstås dricka hallonte under graviditeten för att du vill göra födseln lättare. Det kan du göra men tänk på att dricka hallonteet på ett säkert sätt!