Ska du använda ståskrivbord som gravid?

När du är gravid så kommer en hel del att förändras. På jobbet så kan en växande mage och förändrad balans innebära att du vill stå upp mer och jobba. Eller så är det tvärtom. På grund av detta kan det verkligen vara bra att ha ett höj- och sänkbart skrivbord manuellt kontrollerat. Då är det bara att veva upp till den höjd som passar dig just nu.

Det kan ju vara så att du vill sitta men höja armarna en stund och liksom stretcha lite mot bordet. Då är det verkligen bra att ha ett ståskrivbord som är enkelt att justera.

Lyssna alltid på din kropp

Det går inte alltid att ge samma gravid tips till varje gravid kvinna. Om din slempropp har lossnat ska du inte bada gravid i bubbelpool. Men eftersom man ju inte kan veta vem som har sin slempropp kvar  och vem inte så ges samma råd till alla gravida.

Vad gäller arbetsposition så ges rådet att vare sig stå eller sitta för mycket under vissa delar av graviditeten. Här har vi återigen ett råd som inte kan tolkas på ett enda sätt. Om du ska undvika att stå och sitta för mycket så är det dock rätt så uppenbart att ett höj- och sänkbart skrivbord blir en bra lösning för dig!

Viktigt med rätt inredning för dig

Under en graviditet så kan vissa nya behov uppstå. Du kanske märker att du behöver sitta på ett specifikt sätt. Då kommer du att behöva en kontorsstol som ger ett gott stöd. Den kanske behöver kunna vickas i flera olika riktningar såväl som har stöd för armar som går att flytta på.

Om du har trötta fötter kanske du vill ha en fotpall då du sitter och en skön ståmatta då du står upp. Tänk igenom hur du kan få en bekvämare arbetsplats under månaderna då du blir större och tyngre.

Bra kontorsmöbler behöver vi alla

Om du investerar i bättre möbler på kontoret under graviditeten så är det inget du kommer att ångra senare. Samma möbler kommer ju ge samma fina stöd då du är tillbaka på jobbet igen fast utan den stora magen och allt som du drogs med under graviditeten.

Det bästa är om du redan innan graviditeten har höj- och sänkbart skrivbord med manuellt eller elektriskt reglage såväl som andra viktiga ergonomiska möbler. Då kan du ju få en mycket bättre grundposition vad gäller din hälsa på jobbet.

Men det är aldrig försent att rätta fel av detta slag så det är klart att du kan se graviditeten som en sporre till att äntligen få bättre inredning på din arbetsplats.