Ska du dricka hallonte för lättare födsel?

Det där med hallonte diskuteras flitigt online. Du undrar om du kan få igång din födsel med hallonte och du kommer att få svaret att det inte går om du söker online. Men samtidigt är det många som rekommenderar att du börjar dricka te på hallonblad dagligen från vecka 36.

Det här har inte bara med igångsättning att göra. Hallonte kan påverka din hälsa på ett mycket positivt sätt. Dels kan det vara bra för din livmoder när födseln väl kommer igång och dels kan det bli så att du blöder mindre efter födseln på grund av att du har druckit hallonte.

Finns det studier som bevisar att hallonte hjälper med födsel?

Ja, det finns studier som visar att konsumtion av hallbladste kan hjälpa dig till en lättare och snabbare födsel. Det är alltså inte tal om en skröna som folk fortsätter att upprepa. Det är sant att mycket kan vara psykologisk effekt. Om du dricker te av hallnblad under de sista veckorna av din graviditet och tänker att det här kommer att hjälpa dig kan själva tanken vara en hjälp.

Är det gott?

Vi kan göra en hel del för att få en bättre födsel men att dricka te som inte smakar gott kanske blir för magstarkt. Nu behöver du inte oroa dig. Hallonbladste för födsel smakar inte alls illa. Det påminner om vilket grönt te som helst. Det smakar dock inte hallon. Tillsätt lite socker eller honung för en godare smak eller drick som det är.

Så gör du hallonbladste

Du kan koka upp tekoncentrat på torra hallonblad och ha detta på en flaska som du sedan häller en skvätt från i en kopp som du fyller med hett vatten. Det finns också färdiga påsar med hallonblad som du lägger i din kopp för att dricka detta klassiska graviditetste.

Kommer min födsel igång snabbare med hallonte?

Det finns inga bevis för detta rent vetenskapligt men det är många kvinnor som hävdar att de födde i tid då de drack detta te under slutet av graviditeten. Du ska veta att det i varje fall inte är farligt. Du har inget att förlora på att dricka hallonbladste i slutet av din graviditet!