Ska jag ta kosttillskott som gravid?

Det kan absolut vara smart att ta kosttillskott som gravid. Frågan är förstås vad du ska ta. Det finns särskilda tillskott för gravida som ger dig en mix med alla viktiga ämnen som du behöver. I början av graviditeten kan det vara mycket smart att få i sig lite mer folsyra. Det får du med vitaminerna som är för gravida.

Järn är viktigt

Det är viktigt att få i sig gott om järn under graviditeten. Här kan du välja kosttillskott som är piller som du sväljer. Du kan också köpa pulver som du blandar ut med juice eller vatten för att få i dig mer järn under en längre stund.

Överhuvudtaget kan det vara klokt att välja pulver då det går. Mer C vitamin med ett pulver i vatten i en flaska är superbra!

Tänk på hur vitaminer påverkar varandra

När du vill ha kosttillskott för gravida ska du tänka på hur de kan påverka varandra. Det är känt att järn kan tas upp bättre av kroppen om du får i dig C vitamin samtidigt. Det är därför som det är klokt att dricka lite juice i samband med en måltid med stek eller annat kött.

Räcker inte vanlig kost?

Det är klart att det kan räcka med vanlig kost. Var dock noga med att variera den och ta en titt på hur det ser ut med dina nivåer av järn. Använd bara kosttillskott för gravida om du verkligen behöver det!