Fördelar med gravidmassage under graviditeten

Under graviditeten så händer det mycket med kroppen. Det kan vara en stressfylld period och ännu värre blir det då du tänker på att det där med stress inte är bra för dig och din bebis. Men det går att göra något åt saken med gravidmassage som minskar på spänningar och ger flera andra viktiga fördelar.

Massage är bra för att spänna av

Precis som att du fortsätter jogga och simma gravid så kan du behöva ta hand om musklerna med massage. Men till skillnad från sport så finns det ingen avrådan från att börja med massagen under graviditeten.

Det kan vara för mycket för en gravid kropp att börja träna en ny sport men massagen för gravida är bara välgörande. Så länge som du får gravid massage av personer som är utbildade för detta så kan du se fram emot en avslappnande upplevelse.

Många upplever att massage med jämna mellanrum under graviditeten gör det lättare att orka. Det blir en avstressande stund som färgar av sig på hela dagen därefter. En del känner till och med effekten flera dagar efter gravidmassagen.

Massagen kan också hjälpa mot smärtor

Idag vet vi att massage kan hjälpa mot smärtor. Om du är orolig för att det gör ont att föda barn kanske du till och med vill beakta möjligheten att få massage under själva födseln. Det är något du måste ordna med privat.

På en massageklinik där man ger massage till gravida så kommer man ju inte att ta emot dig när du är mitt under pågående födsel. Den får du ta hand om på BB eller kanske hemma om du har planerat för det.

Det finns studier som har sett på hur gravida kvinnor med komplikationer har upplevt massage på sjukhuset. Det har visat sig att massagen ger allt från avslappning till bättre sömn. Det är givetvis saker som är bra både för den gravida kvinnan och för barnet i magen.

massage gravid

Gravidmassage är enkelt och bekvämt

Då du får ligga på en gravidkudde och får en massage av vana händer så är det verkligen inte svårt. Massagen skiljer sig inte så stort från vanlig massage. Som gravid klarar du faktiskt de flesta typer av massagebehandlingar. Du kan säga till om det inte känns bra.

Professionella massörer vet att det är viktigt med lite mjukare behandling innan vecka 12. Det går alltid att anpassa massagen efter dina behov. Det är en stor fördel med den här typen av kroppsbehandling för gravida.

Massage av gravid kan fungera orosdämpande

Under en graviditet är det normalt att känna oro. Då är det bra att veta att gravidmassagen kan verka orosdämpade. Effekten är omedelbar och leder till att du känner dig gladare och lugnare. Det gör graviditeten enklare att ta sig igenom.