Tips för fina skyltar till bebisens rum

Du har beställt gratis babybox, bestämt dig för vagn och säng samt planerat in en babyshower. Vad mer kan du göra innan ungen kommer? Ett kul gravidtips är att förbereda hemmet och bebisens rum med fina skyltar.

Barnrummet kan ha inspirerande texter på vackra skyltar som du hänger på väggen. Dessa är förstås mer för dig än för bebisen som ännu inte kan läsa.

När du sitter en sen natt och ammar i barnrummet så kan det kännas fint med positiva affirmationer och budskap som ger dig kraft. Du kan göra egna skyltar online och få hjälp med design som gör att skylten blir lite som en tavla.

Dekoration av bebisens rum är en upplevelse

För många förälder är dekoration av bebisens rum en underbar upplevelse. Ni skapar en särskild plats för ert barn. Det spelar inte så stor roll om ni bestämt er för att samsova med bebisen eller om den kommer att ha eget rum. Dekorationen kan ske där ni kommer att vara med barnet och den är viktig att ta tag i.

Olika typer av skyltar för barnrum

Det finns gott om variationer av skyltar för bebisens rum. Du kan välja mellan olika stilar, färger, former och storlekar. Det går också att skapa en personlig skylt som har barnets namn, födelsedag och mer.

Beakta saker som:

Teman

Ett tema kan vara en bok, film eller något annat som är unikt för er familj. Kanske tycker ni om Nalle Puh och då väljer ni en skylt med detta tema som görs personlig med barnets namn och fotavtryck som nyfödd.

nalle puh tema
Många tycker om Nalle Puh tema för barnrummet

Teman kan också vara humoristiska. Inte så dumt under tiden då barnet kommer in i era rutiner. Om du ska vara uppe hela natten med barnet som inte vill sluta amma så kan det vara en hjälp att se en rolig skylt som får dig att skratta mitt i alltihop.

Färger

Det går att välja personliga färger för bebisskyltar. Om det är en flicka kanske ni vill ha rosa och blått om det är en pojke. Men detta går förstås att frångå. Ni väljer färgen som känns rätt för rummet och för er.

Tänk på att starka färger kan ge en känsla av lekfullhet. Mjuka färger är bättre om skylten ska bidra till en vilsam miljö. Det går också att kombinera starka med mjuka färger för att få en fin effekt.

Material

Tänk även på skyltens material. Trä kan uppfattas som mjukt och klassiskt. Metall känns mer modernt men är ofta lite kyligare och hårdare. Det går att göra skyltar för barnets rum från material som:

  • Trä
  • Tyg
  • Plast
  • Metall
  • Kork
  • Papper

Det går också bra att kombinera olika material för att skapa en vacker och levande skylt för bebisens rum!