Ska du bära ditt barn?

Frågan är löjlig, du kommer att bära ditt barn en massa! Men du undrar förstås om du borde använda dig av en bärsjal eller kanske bärsele. Det finns de som anammar en filosofi där det enda sättet att flytta på barnet är att använda någon form av sjal eller sele.

Om du ändå tycker att det är skönt med vagn och att barnet sover i sin egen säng betyder det inte att du inte ska bära ditt barn. Eller att någon annan inte ska göra det. Betänk möjligheten att låta en stark partner bära ditt barn i en praktisk sele… det blir en skön paus minst sagt!

Det är mysigt att bära barn

Det är mysigt att bära barn och det är något du inte vill missa. Om du har en bra sele eller bärsjal kommer du att få fria händer. Då får du närheten och det lugna barnet när det behövs som mest utan att slita på axlar och rygg.

Se till att du har en bra sele från start. När barnet är nyfött kan det verkligen vara skönt att ha detta stöd. Särskilt om barnet är lite oroligt den första tiden.

Bära på ryggen

Kom ihåg att du även kan bära på ryggen. Det kan vara riktigt kul när barnet blir lite större och kan sitta i en smart sele som är gjord till exempel för vandringar i fjällen. Det finns många sätt att bära barnet på och det bör du se lite närmre på innan du köper en bärsjal eller sele.

Bär inte om det gör ont!

Du ska inte bära ditt barn om du får ont i kroppen av det! Det är inte meningen att du ska bli sjuk bara för att ditt barn ska få kroppskontakt med dig. Det finns andra sätt att vara nära på. Lyssna på din inre röst och följ den!